coversfamily.reismee.nl

Verlangen naar Nederland waar iedereen in de ban is van de voetbal

Donderdag 3 juni 20010

Verlangen naar Nederland waar iedereen in de ban is van het voetbal!

We vertrekken donderdag 3 juni uit GranRoques richting de eilanden in het westen. Ongeveer 15 mijl varen. 2 tonijnen verder komen we aan en er liggen twee boten die we al eerder op Blanquilla hebben gezien. Geen van hen heeft trouwens ingeklaard in Venezuela. De volgende dag komt ook de vierde boot met de aardige Fransen naar deze baai. Die middag tijdens de lunch leren we van hen dat het ook erg lekker is om rauwe tonijn te eten met cocosmelk,koriander,sambal en citroen! Heerlijk! We zwemmen, eten, slapen......en beginnen een beetje te verlangen naar Nederland, waar iedreen in de ban is van het voetbal en waar het boven de 23 graden is! Ik heb er iets meer last van dan Giel.

Samen met de Fransen eten we de zelf opgedoken zeeegels, die we hier overal op de bodem zien liggen. Een glibberig hapje zee...... Delicatessen in Japan.....

Mariska als je dit leest......we hebben nog een koffertje gevonden met kleine kadootjes! De kinderen zijn er heel blij mee en wij verbazen ons er weer over hoeveel werk je hier aan hebt gehad! Allemaal kleine zelfgemaakte zakjes met kleine soms zelf gemaakte kadootjes! Echt heel leuk!

Na 2 nachten vertrekken we (toevallig) met alle 4 de boten naar Cayo de Aqua. Een fantastisch mooie baai welke vroeger gebruikt werd als verswatervoorziening voor de Indo-americans.

We Eyeballen door het vele koraal en beleven een spannend moment als de dieptemeter 2,40 aangeeft, maar komen uiteindelijk in de baai terecht waar we snel ankeren en naar het strand gaan.

De volgende dag gaan we met de dinghy naar een een strand die met een zandbank verbonden is aan een ander strand. Dit is tevens een erg populaire bestemming voor alle lokale toeristen. Zij vertellen ons dat het goed is om hier te zijn, een stuk veiliger dan aan het vaste land!

De kinderen genieten van de zandduinen en bouwen zandhuisjes voor de termietkreeften.... en wij van de rust.

We blijven hier 3 dagen en vertrekken dan richting Los Aves.

Los Aves 8/9 juni 2010

Het eiland van de vogels...... We zien honderden misschien wel duizenden vogels in de mangroves. Vooral Boobies met poten als die van een eend zitten ze in de takken. Tussen de mangroves peddelen we met de dinghy door een soort tunnel van mangroves en daar duikt plotseling een stukje strand op. We leggen onze dinghy er neer en verkennen een stukje eiland. We zien een kunstwerk gemaakt door alle zeilers die er de afgelopen jaren geweest zijn. Velen hebben een stuk steen beschilderd met hun bootnaam en datum erop. Wij nemen 3 stenen mee naar de boot om ze mooi te maken en van onze namen te voorzien. Wij zijn vereeuwigd op Los Aves............. Verder hebben Giel en ik last van pijn in de buik en alles wat daar bij hoort :(..... We rennen tig x per dag naar de wc!!! Was het de rauwe tonijn of die zeeegel?????? Het was in ieder geval iets wat de kinderen niet gegeten hebben.......bah......

Reacties

Reacties

fynn

hoi daan wanneer kan je weer op skype?
wanneer kom je weer terug?
groetjes fynn

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!