coversfamily.reismee.nl

Dit is ons laatse zeiltochtje met de hele familie Covers op de Jonathan A!!!

4 juli 2010

Wat hebben we een leuke tijd gehad op Bonaire! Met weemoed nemen we afscheid van het eiland maar ook van Manon, Patrick, Leo,Wilma, Cai en Tico.....

Jelle en Floor van de Libis zijn 2 uur eerdre vertrokken met hun 33 ft boot.....wedstrijdje???? Nou die kunnen we waarschijnlijk niet meer inhalen! Twee wedstrijdzeilers en een licht windje..... Wij gaan nu in ieder geval niet harder dan 5,5 knoop.

Dit is ons laatste zeiltochtje met de hele Coversfamily op de Jonathan A!!!! Tenminste, als we de boot kunnen verkopen. Daar gaan we dan maar heel erg van genieten. Wat zullen we het missen! Het voelt weer heerlijk, de wind in de haren, kleren uit (niet alles hoor) op open zee. Na bijna een maand op Bonaire. Over een paar uur (45 mijl) zijn we op Curacao, onze laatste bestemming. En dan nog 11 dagen en dan gaat de boot de kant op en wij er waarschijnlijk vanaf. We zijn nieuwsgierig naar Curacao waar veel boten voor anker liggen tot het orkaanseizoen voorbij is.

Oeps...er staat water in de Bilge....even kijken wat er aan de hand is.....

Ik ging net voor in de boot naar het toilet en zie daar door het houten rooster heen dat er water in de bilge staat. Ik roep Giel en zeg 'volgens mij heb ik dit niet eerder gezien' 'Nee'zegt Giel en trekt wat vloerdelen open om te kijken of er elders ook nog water staat. Ja dus, bom vol met water, bijna tot aan de rand, waar het net nog niet de vloerdelen raakt!! Mmmm dat wordt dan toch niet zo'n rustig laatste tochtje.....Terwijl we nog een beetje heen en weer smsen met onze nieuw gemaakte vrienden op Bonaire, die ons net hebben uitgezwaaid,gaan we op zoek naar een oplossing. Eerst moeten we nog uitvinden welke vd knoppen ook al weer van de juiste bilgepomp is. Giel had net de stickertjes eraf gehaald.....netter voor de foto's voor de verkoop. Als we daar achter zijn, laten we de bilge handmatig leeglopen. Toch blijft het in de punt nog steeds vol staan. Giel moet met zijn handen het smerigs, wat er voot zorgt dat het water niet goed wegloopt eruit halen. Hij wordt er misselijk van maar lost het probleem gelukkig op. Misselijk en bezweet de klus geklaard en nu ligt hij even te slapen......

Reacties

Reacties

Ankie en Co

hallo allemaal,

Wat is in hemelsnaam de Bilge???? Klinkt in elk geval heel spannend allemaal.
Nou geniet van jullie laatste vakantiedagen.
Liefs Ankie

Joachim, Emma, Tom en Monique

Hi guys, wat is dat snel gegaan! Nu alweer het laatste tochtje. We zullen de verhalen wel missen als jullie weer terug zijn! Dan krijgen we natuurlijk life verslagen over ritjes van en naar school, ook leuk, maar toch anders!
Hoop dat jullie de boot snel en goed verkopen! liefsXXXX

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!