coversfamily.reismee.nl

Zwart Lavazand en Kippetjes braden boven op de vulkaan

24-11-09 Agadir-Lanzarote

Zwart lavazand en kippetjes braden op de vulkaan

Van Agadir naar Lanzarote is het .250 mijl varen .We vertrekken, ook al is er weinig wind... Cilia en Joep (opa en Oma) zijn inmiddels al op Gran Canaria dus we zijn een beetje in tijdnood. We motoren veel maar alles loopt zowaar voorspoedig. Op Lanzarote ankeren wij voor het eerst zonder hulp van Alex, die wij laten slapen. Dit omdat we het alleen willen doen en kunnen.

Nog wat onzeker of we wel op de goede plek liggen.....Knalt de achterkant niet op de rotsen, wanneer de wind draait......., halen we het anker nog maar eenx op, om het een stukje verderop nog eens te proberen... Die nacht gaat Giel wel een paar x zijn bed uit om te kijken of het anker nog wel goed ligt en we niet langzaam richting oceaan of rotsen drijven!

Lanzarote is erg toeristisch en we moeten weer switchen van merci naar gracias....

We huren een auto en trekken er een dagje met zijn allen op uit. Alex gaat ook met ons mee.. We ontdekken dat Lanzarote vulkanisch en dus heeeel zwart is.......overal zwart zand, gebergte en weinig groen.... Op het strand is dit een mooi contrast van het witte schuim van de golven dat op het zwarte zand stroomt..... Voor de kinderen is het spectaculair dat je boven op de vulkaan een kippetje kunt braden.....zo heet is het daar vlak onder het aardoppervlak.....

28 november 2009

Zeilend naar Gran Canaria!!!! Met windkracht 4 halen we 6/7 knopen en komen we erachter dat onze dynamo (op de schroefas) bij een snelheid van ongeveer 6 knopen energie levert...80 ampere per uur! GELUKKIG het werkt.....

Reacties

Reacties

Elodie en Eveline

Hoi Giel, Monica, Daan, Nikki en Luuk,

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en jullie genieten duidelijk erg van de Canarische Eilanden. Wat zal het gezellig zijn geweest om oma en opa te logeren te hebben. Het is hier erg nat geweest maar vandaag zou droog blijven. Hoera! En dan lezen we dat het 30 graden is bij jullie. We zuchten maar eens! Wij kunnen alleen maar dromen van mooi weer en lekker zeilen, ook al is het hard werken aan boord, dat hebben we wel door. Goed hoor, dat jullie zelf de boot hebben geankerd! Als volleerde zeilers, klaar voor de Volvo Ocean Race, zullen jullie straks terugkomen. Het is fijn te merken dat de dynamo toch wel wat kan. Gewoon wat meer wind en hoppa: stroom!
Op school is het lekker rumoerig. Sinterklaas is net weg en de tweede advent wordt zo gevierd. Nog twee weken en de kerstvakantie kan beginnen. Zetten jullie een boom op aan boord?? Daar willen we dan wel een foto van zien natuurlijk. Wat zijn nu verder de plannen? Al zeilers gevonden voor de grote oversteek? En is nu alles in orde op de boot?
Blijf in ieder geval zo veel mogelijk genieten van jullie avontuur en wij blijven jullie volgen op de voet.

Liefs,
Elodie en Eveline

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!