coversfamily.reismee.nl

De beslissing is genomen.....we vliegen vanuit Curacao terug.

Full moon party op het strand van Trellis Bay

Trellis Bay is overvol. Wij ankeren net iets buiten de baai en hebben voor de zekerheid ons ankeralarm aan. Het is nl best diep en we hebben veel ankerketting uit. De reden dat we ons ankeralarm niet iedere nacht aanzetten is ook omdat het toch wel weer wat amperes trekt uit onze accu's. Trellisbay is knus en een beetje een hippy achtige baai maar dan zonder de hippy's. Er zijn huiskamer banken en stoelen neergezet die uitkijken over de zee. In de branding staan een aantal vuurkorven en een vuurman. Deze worden aangestoken als het donker is en de volle maan boven ons schijnt. Er is heerlijk eten en we worden vermaakt door vuurspuwers/dansers en dansende mannen op stelten. Wij vermaken ons met een aantal mensen die we eerder hebben ontmoet en de kinderen krijgen een fluoriserend zwaard waar ze zich de hele avond mee vermaken. Ook is er een reuzehangmat die de kinderen als opstapje gebruiken om in de bomen te klimmen en als trampoline..

We geven hier zo goed als geen geld uit....

De volgende dag gaan we boodschappen doen in Road Harbour op Tortola. De baai waar we ankeren is echt niets aan dus we varen weer dezelfde kant op als waar we die ochtend vandaan zijn gekomen maar nu kiezen we de baai aan de overkant Marine Cay. We liggen op een wat wiebelige maar prima ankerplek. We geven hier zo goed als geen geld uit! We bakken iedere dag ons eigen brood (wat trouwens steeds beter lukt) Heerlijk vers met een knapperig korstje. En we liggen voor anker wat ook niets kost. We zijn ook onze voorraden een beetje aan het opmaken. We hebben onder onze banken nog zo ontzettend veel (houdbaar) eten, we vinden nog van alles. Blikjes tonijn, mais, marinades voor indiase kip etc. Het eneige wat we opmaken is af en toe een drankje op het strand.

Onze terugreis is geboekt! Vanuit Curacao naar huis.....

We hebben eindelijk een besluit genomen. We gaan van hieruit terug richting de oost caribische eilanden......We gaan proberen zo hoog mogelijk aan de wind te varen en zien dan wel waar we uitkomen. Hier blaast doorgaans een noord oosten wind dat wil zeggen dat....... We hopen uit te komen rond Martinique waar ook de Modesty rond die tijd zal zijn. Lukt dit niet dan komen we waarschijnlijk iets zuiderlijker uit. Het maakt ons niet uit. We zijn er wel al geweest maar we hebben nog lang niet alles gezien. Martinique bijvoorbeeld....daar hebben we in 1 baai boodschappen gedaan en daarna veel mooie baaitjes voorbij gezeild. Ook hebben we Tobego nog niet gezien. Dit eiland schijnt ook heel mooi te zijn. Vanaf die hoogte zullen we richting los roccos Bonaire en Curacao varen..... In Curacao gaat onze boot eruit en vliegen wij nadat we er eerst nog hard aan gewerkt hebben, naar huis. 1 augustus vliegen we naar Nederland terug.....Dat boeken hebben we maar snel gedaan, voor we weer van gedachten veranderen!

Paradijs????

Na Marine Cay zeilen we naar het eiland Jost Van Dyke....na 2,5 uur zeilen zijn we er al weer. We ankeren weer aan een parelwit, geweldig snorkelstrandje....het wordt gewoon een beetje een eentonig verhaal over weer een wit zandstrand, vorbijzemmende tonijntjes, duikende Pelikanen, koraalriffen vol vissen.........etc. Misschien is het dan sappiger om te vertellen dat de kinderen onuitstaanbaar zijn niet luisteren Giel niet te genieten is en ik ook super chagerijnig ben! Het regent de hele dag pijpestelen, we kunnen geen luik open doen dus het is binnen vochtig en benauwd. We doen twee nachten geen oog dicht omdat de wind behoorlijkt blaast en wij op een ondiep stuk liggen en met snorkelen gezien hebben dat het snel diep afloopt. De zondag begon best leuk omdat we dachten dat het moederdag was! Ontbijtje, tekeningen gevouwen als vliegtuigjes vlogen mijn bed in......Tot dat ik mijn moeder een fijne moederdag wenste en per sms terug kreeg dat dat toch echt volgende week pas is!!!! Toen was het ook snel over en moest ik nadat ik gezegd had,dat er nu toch echt wel lang genoeg tv gekeken was, alles weer inleveren! De zelfgemaakte armband, kroon en tekeningen niets was me meer gegund! En Koninginnendag ook al gemist............

Reacties

Reacties

Sarah

Lieve Daan,

Hoe gaat het? Ik heb de mooie foto's gezien! En de walvis. Stoer dat je zo boven de zee hing...
Heb je al zin in school? We zijn blij dat je terugkomt.

Nog veel plezier en groetjes.

sarah

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!